بیمه بدنه چیست؟
یکی از شاخه های بیمه خودرو بیمه بدنه میباشد که و سیاست این نوع بیمه نامه بدین ترتیب است که شرکت های بیمه با دریافت مبلغی با عنوان حق بیمه بدنه خودرو، خودرو شما را در برابر حوادث بیمه نماید.
بر خلاف بیمه شخص ثالث که بیمه اجباری محصوب میشود بیمه بدنه خودرو، بیمه ای اختیاری بود و فرد دارای خودرو شخصی میتواند آن را خریداری کند.
بیایید با مثالی روان و زیبا بیمه بدنه خودرو را برایتان شرح دهیم تا برایتان خسته کننده نباشد.
پای راستت را روی پدال گاز فشار می دهی.شیشه را کمی پایین کشیده ای.نسیم بهاری به صورتت می خورد و سر کیف می شوی.
داری با خودت و با ماشینت و با سرعت بالایی که داری حال می کنی ولی ناگهان صدایی مهیبی تو را به دنیایی دیگر پرت می کند.تلاش می کنی تا کیسه ایربگ را کنار بزنی و بیرون را ببینی.هنوز درست بهوش نیستی.
دیگران به کمکت امده اند و تو را از ماشین بیرون می کشند.تمام بدنت درد می کند.تو را کنار جاده روی زمین می نشانند.
یکی در گوشت می گوید: شانس اوردی. کسی اسیب جانی ندیده.
دیگری می گوید: ولی ماشین یارو رو داغون کردی
ان یکی می گوید: ماشین خودش که بدتره.بعیده دیگه ماشین بشه.
اولی دوباره می گوید: خدا رو شکر خودش سالمه.خسارت ماشین رو بیمه بدنه می ده.
تمام انرژی خودت را جمع می کنی و زبان باز می کنی که: خسارت ماشین منم بیمه میده؟
کسی می گوید:اگه بیمه بدنه داشته باشی میتونی خسارت خودت رو از بیمه بدنه بگیری.
و تو بیمه بدنه خودرو نداری…
بدنت خالی می کند.از انرژی تهی می شوی و ماتم می گیری: با کدوم پول این ماشینو دوباره سرپا کنم؟
عملکرد بیمه بدنه :
بیمه بدنه شما را در برابر خساراتی که خودتان مسبب ان هستید مصون می کند و به یاری شما می اید تا خودروی اسیب دیده شما را به حالت قبل برگرداند.
پوشش های اصلی بیمه بدنه عبارتند از:
- تصادفاتی که شما مقصر حادثه باشید.
- اتشسوزی خودرو
- سرقت کامل خودرو
-در بیمه ثالث شما خسارت کسی را پرداخت می کنید که بعنوان مقصر حادثه به او یا اموال او اسیب وارد کرده اید. ولی بیمه بدنه به شما و خسارت شما توجه دارد.
بیمه بدنه خودروی خودمان و خسارت وارد شده به ما را در کانون توجه خود دارد.
گرچه خرید بیمه شخص ثالث اجبار قانونی دارد ولی در کنار ان توجه به اسیب ها و خسارت هایی که خودمان را تهدید می کنند ضروری و منطقی است.
پس به همان اندازه که به دیگران توجه داریم به خودما هم توجه داشته باشیم.
-با توجه به اینکه سوخت خودرو ماده اشتعال زا و دارای ریسک می باشد و نیزخودرو دارای سیستم های برقی می باشد که امکان دارد با همکاری یکدیگر این ریسک بالقوه را بالفعل کنند، در هر لحظه از زمان امکان وقوع اتشسوزی در خودرو وجود دارد.
بیمه بدنه این ریسک بسیار خطرناک و نابود کننده را پوشش می دهد.گرچه احتمال وقوع این ریسک بسیار اندک است ولی شدت وقوع ان به گونه ای است که خودرو را به نابودی کامل می کشد.
-امروزه سیستم های ایمنی پیشرفته ای در خودروها وجود دارد که خودرو را درمقابل سرقت مصون می دارد ولی سرقت کنندگان هم به موازات پیشرفت کرده اند و در کمین هستند که در یک لحظه غفلت راننده و یا عدم مواظبت خود خودروریا، در چشم به هم زدنی عمل حرفه ای سرقت را انجام می دهند.
در این حالت وقتی با جای خالی ماشین دلبنتان مواجه شدید اصلا نگران نباشید و ارامش خودتان را حفظ کنید.
بیمه بدنه را از جیبتان بیرون بیاورید و با گزارش سرقت پلیس به شرکت بیمه مراجعه کنید. شما به زودی صاحب خودروی جدیدی می شوید.
پوشش های اضافی بیمه بدنه:
۱- سرقت لوازم :
در بیمه ملت حداکثر تا سقف ۱۰ درصد قیمت خودرو را می توان برای سرقت لوازم شامل پخش و باند،رینگ و لاستیک،اینه بغل و…در نظر گرفت و پوشش سرقت لوازم را خریداری نمود.
۲- بلایای طبیعی :
طوفان ، سیل ، زلزله ، رانش کوه و زمین، اتشنشان و.. همه مواردیکه بعنوان بلایای طبیعی شناحته می شوند با این پوشش قابل خریداری هستند .
۳- ایام تعمیرات :
در بیمه بدنه دوره ای که خودرو در اثر حادثه در تعمیرگاه به سر می رود هزینه های ایاب و ذهاب بیمه گذار بر اساس مبلغی که خودشان به صورت روزانه تعیین می کنند قابل خریداری است.
۴- رنگ و اسید :
چنانچه خودرو در مکانی قرار گیرد که به دلیل ریزش و پاشش رنگ یا اسید روی خودرو رنگ ان اسیب ببیند و از بین برود این پوشش به کمک بیمه گذار می اید تا بتواند خسارت دریافت کند و دوباره خودروی خود را رنگ نماید.
۵- شکست شیشه :
گاهی اتفاق می افتد که بدون اینکه خودرو دچار تصادف شود شیشه خودرو دچار شکستگی می شود که اصطلاحا به ان شکست شیشه به تنهایی می گویند.
ممکن است این اتفاق در اثر برخورد سنگ ریزه به شیشه حادث شود و یا اینکه حرارت و گرمای بیش از حد داخل خودرو منجر به شکستگی شیشه شود.
این پوشش بیمه بدنه خودرو خسارت بیمه گذار را برای شکست شیشه پرداخت می کند.
۶- نوسانات قیمت :
با توجه به شرایط تورمی کشورقیمت خودرو مرتب دچار نوسان می شود و معمولا با گذشت زمان ارزش خودرو بیش از ان رقمی می شود که بیمه گذار قبلا ان را بیمه کرده است و همین موضوع موجب می شود در زمان وقوع حادثه بر مبنای ماده ۱۰ قانون بیمه (قاعده نسبی) خسارت کمتری به بیمه گذار پرداخت شود.
بیمه گذار می تواند نوسان قیمت را بر مبنای پیش بینی خود از شرایط تورمی در سه گزینه ۲۵ درصد ،۵۰ درصد و ۱۰۰ درصد قیمت خودرو انتخاب نماید و در حقیقت افزایش قیمت خودرو طی دوره بیمه بدنه را پوشش دهد و خسارت را کامل و واقعی دریافت نماید.
۷- افت قیمت :
در صورت وقوع حادثه گرچه با دریافت خسارت خودرو تعمیر می شود و شکل ظاهری اولیه را باز می یابد ولی از ارزش ذاتی خودروکم می شود و خودرو نسبت به قبل از حادثه با قیمت کمتری بفروش می رود.
بیمه گذار می تواند برای خودروی کمتر از ۵ سال سن این پوشش بیمه بدنه را درخواست نماید و در هنگام بروز حادثه مازاد بر هزینه تعمیر خودرو مبلغی را نیز بعنوان افت قیمت خودرو دریافت نماید.این پوشش فقط اسیب بدنی خودرو را شامل می شود.
نحوه محاسبه بیمه بدنه :
بیمه بدنه بر خلاف بیمه شخص ثالث نرخ ثابتی ندارد و مشخص کردن سطح پوشش ها و همچنین تخفیفاتی که هر شرکت بیمه برای مشتریان خود در نظر می گیرد تعیین کننده نرخ قیمت بیمه میباشد.
س لازم است قبل از اقدام به خرید بیمه بدنه خودرو قیمت، سطح پوشش و تخفیفات شرکت های بیمه را در نظر بگیرید و بهترین را انتخاب نمایید.
نحوه محاسبه بیمه بدنه در بیمه ملت :
در بیمه ملت برای محاسبه بیمه بدنه چهار چوب خاصی در نظر گرفته شده که بصورت فرم میباشد و شما با پر کردن فرم استعلام بیمه بدنه، نرخ بیمه نامه بصورت دقیق محاسبه شده و قابل مشاهده میباشد.
نرخ بیمه بدنه سال ۹۹ :
نرخ بیمه بدنه خودرو بر اساس ارزش خودرو در آن سوال محاسبه می گردد این به این معنا میباشد که هر چه قیمت خودرو در سال ۹۹ بالا برود نرخ بیمه خودرو بالاتر می رود.
مراکز پرداخت خسارت:
بیمه ملت یکی از شرکتهایی است که بیشترین مرکز پرداخت خسارت را دارد و این باعث میشود که سرعت خدماترسانی افزایش یابد. بیمه ملت نزدیک به ۲۰۰ مرکز پرداخت خسارت در کل کشور دارد همچنین بیمه ملت دارای مرکز پرداخت خسارت سیار است که بیمهگزار از این امکان نیز میتواند استفاده کند. بیمه ملت برای ارزیابی خسارت با دو شرکت «ایرانیان پوشش» و «سامان نگار» همکاری میکند که به روند ارزیابی و تعیین خسارت سرعت میبخشند.
طرح اقساط بیمه بدنه :
بیمه ملت نمایندگی ۲۰۶۲ دارای پوشش های مناسب در کنار کیفیت در خدمات رسانی به شما عزیزان میباشد. ما در بیمه ملت نمایندگی ۲۰۶۲ برای رفاه حال شما عزیزان اقدام به طرح اقساط بیمه بدنه نموده است.
شما میتوانید با ورود به صفحه و پر نمودن فرم از این طرح بهرمند گردید.
تا ۳ ماه از تاریخ صدور سند و فاکتور فروش خودرو امکان ارائه این تخفیف در بیمه بدنه وجود دارد.
تا ۳ ماه از تاریخ ترخیص خودرو از گمرک خودرو، امکان ارائه این تخفیف در بیمه بدنه وجود دارد
در صورتی که مبلغ بیمه شده کمتر از ارزش موضوع بیمه در روز وقوع حادثه باشد بیمه گر فقط به تناسب مبلغ بیمه شده با قیمت واقعی آن در روز حادثه مسئول جبران خسارت خواهد بود.
(تبصره ۲ ماده ۲۰ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)
موضوع بیمه موقعی بکلی از بین رفته تلقی خواهد شد که حداقل ۶۰ روز پس از سرقت پیدا نشود یا به علت حوادث مشمول بیمه به نحوی آسیب ببیند که مجموع هزینه های تعمیر و تعویض قسمتهای خسارت دیده آن با احتساب هزینه های نجات از ۷۵ درصد قیمت آن در روز حادثه بیشتر باشد.
تبصره ۱- در خسارت کلی ملاک محاسبه و تصفیه خسارت، ارزش معاملاتی موضوع بیمه در روز حادثه و حداکثر تا مبلغ بیمه شده خواهد بود. از خسارت کلی ، ارزش بازیافتی احتمالی و کسورات مقرر کسر و هزینه متعارف نجات و حمل تا حد مقرر به آن اضافه می شود مشروط بر اینکه از کل مبلغ بیمه بیشتر نشود.
تبصره ۲- ارزش بازیافتی موضوع بیمه توسط بیمه گر تعیین می شود. در صورت عدم موافقت بیمه گذار با ارزش تعیین شده، بیمه گر پس از تملک موضوع بیمه و انتقال سند، خسارت را با کسر فرانشیز و سایر کسورات و اضافه نمودن هزینه های متعارف نجات و حمل پرداخت خواهد نمود.
تبصره ۳- با پرداخت خسارت کلی، قرارداد بیمه خاتمه می یابد و چنانچه مدت قرارداد بیمه بیش از یک سال باشد حق بیمه سال های بعد به بیمه گذار مسترد می شود.
تبصره ۴- قبل از پرداخت خسارت مربوط به سرقت کلی موضوع بیمه ، سند مالکیت وسیله نقلیه بیمه شده باید به بیمه گر منتقل شود.
تبصره ۵- چنانچه تا یک سال پس از پرداخت خسارت وسیله نقلیه سرقت شده و انتقال مالکیت آن به بیمه گر ، وسیله نقلیه مذکور پیدا شود بیمه گر موظف است آن را با رعایت آیین نامه بازیافت خسارت مصوب شورای عالی بیمه به فروش رساند و سهم بیمه گذار از مبلغ بازیافتی را با توجه به درصدی که از خسارت پرداختی کسر کرده است به وی پرداخت نماید.
(بند “الف” ماده ۱۹ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)
بیمه گر می تواند به جای پرداخت نقدی خسارت، موضوع بیمه را در مدتی که عرفاً کمتر از آن میسر نیست تعمیر کند یا وسیله نقلیه مشابهی را در عوض آن به تملک بیمه گذار درآورد. در هر حال فرانشیز و استهلاک به عهده بیمه گذار خواهد بود.
(تبصره ۱ ماده ۲۰ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)
ارتباط با ما
- خیابان انقلاب، چهار راه فلسطین، ضلع شمال غرب پلاک ۳۱۲، ساختمان مهر، طبقه