بیشتر بدانید

خسارت کلّی Total Loss

خسارت کلی واقعی در حالتی است که موضوع بیمه خسارت دیده قابل اصلاح و یا تعمیر نباشد ولی متداول است هر گاه حادثه موجب زیان تا درصدی معین (مثلا ۷۰ درصد) شد، خسارت کلی فرض شود

در بیمه بدنه بیمه گذار باید با افزایش قیمت خودرو نسبت به قیمت درج شده در بیمه نامه با مراجعه به بیمه گر الحاقیه افزایش قیمت وسیله نقلیه را اخذ کند در غیر اینصورت:

در صورتی که مبلغ بیمه شده کمتر از ارزش موضوع بیمه در روز وقوع حادثه باشد بیمه گر فقط به تناسب مبلغ بیمه شده با قیمت واقعی آن در روز حادثه مسئول جبران خسارت خواهد بود.

(تبصره ۲ ماده ۲۰ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)

بازخرید بیمه عمر

ممکن است در طول مدت داشتن بیمه عمر، بیمه گذار بنا به دلایلی بخواهد قبل از پایان مدت بیمه نامه بیمه نامه‌اش را بازخرید کند و یا به عبارتی به  قرارداد بیمه نامه عمرش  نزد شرکت بیمه  پایان دهد. علت‌های مختلفی برای این کار وجود دارد، از جمله این که بیمه نامه عمر خریده شده جذابیت لازم برای یک سرمایه گذاری بلند مدت را نداشته باشد، یا از خدمات شرکت بیمه‌ای که بیمه نامه را خریداری کرده ناراضی باشید و یا از لحاظ مالی نیاز به مبلغ اندوخته بیمه  نامه‌ داشته باشید.

 همه موارد گفته شده می‌توانند از جمله عوامل بازخرید بیمه عمر باشند. در واقع بازخرید بیمه عمر یکی از مزایای بیمه عمر است که اندوخته بیمه نامه همواره در دسترس  بیمه گذاران این بیمه نامه می‌باشد.

آیا می دانید در بیمه نامه بدنه بیمه گر به جای پرداخت نقدی خسارت می تواند وسیله نقلیه را تعمیر یا جایگزین کند.

بیمه گر می تواند به جای پرداخت نقدی خسارت، موضوع بیمه را در مدتی که عرفاً کمتر از آن میسر نیست تعمیر کند یا وسیله نقلیه مشابهی را در عوض آن به تملک بیمه گذار درآورد. در هر حال فرانشیز و استهلاک به عهده بیمه گذار خواهد بود.

(تبصره ۱ ماده ۲۰ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)

منظور از خسارت کلی و نحوه پرداخت آن در بیمه نامه بدنه:

موضوع بیمه موقعی بکلی از بین رفته تلقی خواهد شد که حداقل ۶۰ روز پس از سرقت پیدا نشود یا به علت حوادث مشمول بیمه به نحوی آسیب ببیند که مجموع هزینه های تعمیر و تعویض قسمتهای خسارت دیده آن با احتساب هزینه های نجات از ۷۵ درصد قیمت آن در روز حادثه بیشتر باشد.

تبصره ۱- در خسارت کلی ملاک محاسبه و تصفیه خسارت، ارزش معاملاتی موضوع بیمه در روز حادثه و حداکثر تا مبلغ بیمه شده خواهد بود. از خسارت کلی ، ارزش بازیافتی احتمالی و کسورات مقرر کسر و هزینه متعارف نجات و حمل تا حد مقرر به آن اضافه می شود مشروط بر اینکه از کل مبلغ بیمه بیشتر نشود.

تبصره ۲- ارزش بازیافتی موضوع بیمه توسط بیمه گر تعیین می شود. در صورت عدم موافقت بیمه گذار با ارزش تعیین شده، بیمه گر پس از تملک موضوع بیمه و انتقال سند، خسارت را با کسر فرانشیز و سایر کسورات و اضافه نمودن هزینه های متعارف نجات و حمل پرداخت خواهد نمود.

تبصره ۳- با پرداخت خسارت کلی، قرارداد بیمه خاتمه می یابد و چنانچه مدت قرارداد بیمه بیش از یک سال باشد حق بیمه سال های بعد به بیمه گذار مسترد می شود.

تبصره ۴- قبل از پرداخت خسارت مربوط به سرقت کلی موضوع بیمه ، سند مالکیت وسیله نقلیه بیمه شده باید به بیمه گر منتقل شود.

تبصره ۵- چنانچه تا یک سال پس از پرداخت خسارت وسیله نقلیه سرقت شده و انتقال مالکیت آن به بیمه گر ، وسیله نقلیه مذکور پیدا شود بیمه گر موظف است آن را با رعایت آیین نامه بازیافت خسارت مصوب شورای عالی بیمه به فروش رساند و سهم بیمه گذار از مبلغ بازیافتی را با توجه به درصدی که از خسارت پرداختی کسر کرده است به وی پرداخت نماید.

(بند “الف” ماده ۱۹ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)

تواتر یا فراوانی حادثه Accident frequency

میزان وقوع حوادث که اغلب به صورت تعداد حادثه در یک دوره زمانی اعلام می گردد و برای اندازه گیری موثر بودن خدمات پیشگیری از بروز خسارت به کار می رود. به بیان دیگر این واژه برای پیش بینی خسارتهایی که مبنای تعیین حق بیمه هستند به کار می رود.

خطرات وحوادث تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی در مقابل کارکنان و اشخاص ثالث برای شناورهای صیادی

جبران این خسارت‌ها و هزینه‌ها در تعهد بیمه‌گر خواهد بود:

* تلف یا خسارت وارد به اشیا، اموال و یا هر شیء ثابت یا متحرک به غیر از شناور مسئول حادثه؛

* هزینه ناشی از هر‌گونه اقدام به خارج‌سازی، شناورسازی، انتقال یا انهدام اشیای ثابت یا متحرک شامل لاشه شناور زیان‌دیده؛

* خسارت‌های جانی وارد به اشخاص ثالث و کارکنان؛

*خسارت‌های مالی وارد به اشخاص ثالث ناشی از فعالیت مجاز شناور صیادی؛

* هزینه‌های حقوقی متعارف بیمه گزار در رابطه با رفع یا کاهش مسئولیت بیمه گزار.

(ماده ۴ آیین‌نامه ۶۳ شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه مسئولیت مدنی در مقابل کارکنان و اشخاص ثالث برای شناورهای صیادی)

آیا می دانید در بیمه نامه بدنه بیمه گر به جای پرداخت نقدی خسارت می تواند وسیله نقلیه را تعمیر یا جایگزین کند.

بیمه گر می تواند به جای پرداخت نقدی خسارت، موضوع بیمه را در مدتی که عرفاً کمتر از آن میسر نیست تعمیر کند یا وسیله نقلیه مشابهی را در عوض آن به تملک بیمه گذار درآورد. در هر حال فرانشیز و استهلاک به عهده بیمه گذار خواهد بود.

(تبصره ۱ ماده ۲۰ آیین نامه ۵۳ مصوب شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه بدنه وسایل نقلیه زمینی)

مدیریت ریسک

مدیریت ریسک، فرایندی است که هدف آن کاهش امکان آثار زیان‌آور یک فعالیت از طریق اقدام آگاهانه برای پیش‌بینی حوادث ناخواسته و برنامه‌ریزی برای اجتناب از آنها می‌باشد‌. به‌طور کلی، مدیریت ریسک فرایند سنجش یا ارزیابی ریسک و سپس طرح استراتژی‌هایی برای اداره ریسک است. در مجموع، استراتژی‌های به‌کار رفته شامل انتقال ریسک به بخشهای دیگر، اجتناب از ریسک، کاهش اثرات منفی ریسک، و پذیرش قسمتی یا تمامی‌پیامدهای یک ریسک خاص هستند. مدیریت ریسک سنتی، تمرکزش روی ریسک‌های جلوگیری‌کننده از علل قانونی و فیزیکی بود (مثل حوادث طبیعی یا آتش‌سوزی‌ها، تصادفات، مرگ و میر و دادخواهی‌ها). مدیریت ریسک مالی، از سوی دیگر، تمرکزش روی ریسک‌هایی است که می‌تواند با استفاده از ابزار مالی و تجاری، آن را اداره کند. مدیریت ریسک ناملموس، تمرکزش روی ریسک‌های مربوط به سرمایه انسانی، مثل ریسک دانش، ریسک روابط و ریسک فرایندهای عملیاتی است. بدون توجه به نوع مدیریت ریسک، تمامی‌ شرکت‌های بزرگ دارای تیم‌های مدیریت ریسک هستند و شرکت‌ها و گروه‌های کوچک به‌صورت غیر رسمی، مدیریت ریسک را مورد استفاده قرار می‌دهند.

طبقه مشاغل در بیمه مسئولیت پیراپزشکان

گروه ۱: ماماهایی که دارای مطب مستقل هستند

گروه ۲: ماماها (شاغل در بیمارستان)، دندانپزشکان تجربی و بهداشت کاران دهان و دندان

 گروه ۳: کارشناسان ارشد و تکنسین‌های بیهوشی، کارشناسان فیزیوتراپی، پرستاران، بهیاران شاغل در کلیه بخش‌های CCU و ICU، دیالیز، اورژانس

گروه ۴: پرستاران و بهیاران سایر بخشها، تکنسین‌های اتاق عمل، پرستاران و بهیاران اتاق عمل

 گروه ۵: تکنسین‌های رادیولوژی، سی تی اسکن و MRI و کارشناسان و تکنسین‌های آزمایشگاه، داروخانه و تکنسین‌های نوارنگاری و CSR و کمک بهیاران

یمه عمر از دیدگاه حقوقی

قراردادی است که به موجب آن بیمه‌گر در مقابل دریافت حق‌بیمه از بیمه‌گذار متعهد می‌شود که در صورت فوت و یا حیات بیمه‌شده در زمان معینی مبلغی به عنوان سرمایه و یا مستمری به استفاده‌کننده (بیمه‌گذار یا شخص ثالث) تعیین شده از طرف او و یا وراث قانونی بپردازد.

خطر فوت در بیمه‌های عمر، به هر علت و شامل انواع بیماری‌ها و حوادث می‌باشد و فقط هزینه‌های جنگ و خودکشی از آن مستثنی شده، تنها تحت ضوابط خاصی تحت پوشش قرار می‌گیرند.

هدف اساسی بیمه‌های عمر ایجاد، جمع آوری ذخایر مالی، سرمایه‌گذاری، کسب سود حاصله از سرمایه‌گذاری و نهایتاً ایفای تعهدات شرکت بیمه‌گر در قبال استفاده‌کنندگان می‌باشد.

در بیمه‌های عمر، بیمه‌گذار با پرداخت حق بیمه معینی -به صورت ماهیانه، سالیانه یا یکجا-، مبلغ معینی را پس از پایان مدت بیمه دریافت خواهد کرد و در صورت فوت بیمه شده در طول مدت قرارداد، مبلغ مقرر به استفاده کنندگان تعلق می‌گیرد.

اولین خریدار بیمه در ایران

علی اکبر داور، وزیر مالیه در کابینه محمد علی فروغی( ۱۳۱۵-۱۳۱۲) و بنیانگذار دادگستری نوین، برای اولین بار برای منزل خود در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۱۴ بیمه آتش سوزی شرکت سهامی بیمه ایران خرید.

چه چیزهایی شامل بیمه آتش سوزی نمی شود

مسکوکات، پول، اوراق بهادار، اسناد، فلزات قیمتی به هر شکل، جواهرات و مروارید، سنگ‌های قیمتی سوارنشده، هرگونه اسناد و نسخ خطی و همچنین هزینه بازسازی نقشه، جمع آوری مجدد اطلاعات و یا تنظیم دفاتر بازرگانی تحت پوشش ‌بیمه‌ آتش سوزی نیست مگر آن که صراحتاً خلاف آن در بیمه نامه شرط شده باشد.

ماده۶۱ قانون جدید بیمه شخص ثالث:

هرکس با انجام اعمال متقلبانه مانند صحنه سازی صوری تصادف، تعویض خودرو یا ایجاد خسارت عمدی، وجوهی را بابت خسارت دریافت کند، به حبس تعزیری درجه شش و جزای نقدی معادل دو برابر وجوه دریافتی محکوم می شود.

حاکمیت شرکتی عبارت است از

مجموعه ای از قواعدف روابط و مسئولیت ها در یک شرکت شامل سهامداران، اعضای هیئت مدیره، مدیر عامل و دیگر طرف های ذی ربط برای ترویج عملکرد بهتر به منظور دستیابی به اهداف و تنظیم معیارها و سازوکارهای نظارتی و کنترلی.

ایفای حاکمیت قوی در شرکت های بیمه مستلزم دو ابزار است. اولین ابزار متشکل است از بخش های داخلی شرکت اعم از مدیریت، سیستم مدیریت ریسک، حسابرسی و کنترل های داخلی، اکچوئرهای شرکت و هیئت نظارت و بازرسی که باید تمام این قسمت ها را بازرسی و نظارت کند. ابزار دوم عوامل و متغیرهای خارج از شرکت است که مقامات نظارتی که بر شرکت های بیمه نظارت می کنند و سازوکارهای بازار که بر بخش بیمه حاکم بوده و بر آن تاثیر می گذارد را شامل می شود. هر دو ابزار برای تضمین سطح بالای شفافیت و پاسخ گویی در بخش بیمه لازم اند.

در بیمه مسئولیت حرفه ای کارفرما در قبال کارکنان

بیمه‌گذار موظف است از تاریخ اطلاع خود از وقوع هرگونه حادثه تحت پوشش بیمه و همچنین دریافت هر نوع ادعا و یا مطالبه خسارت از سوی کارکنان که به این بیمه‌نامه مربوط ‌شود(اعم از کتبی یا شفاهی) اقدامات زیر را انجام دهد:

۱- حداکثر ظرف پنج روز کاری به یکی از شعب بیمه‌گر مراجعه و با تکمیل فرم اعلام خسارت، وقوع حادثه و یا ادعای مطروحه را اعلام نماید یا مراتب را ظرف مدت مذکور از طریق پست سفارشی به اطلاع بیمه‌گر برساند.

۲- خواسته یا موضوع دعوا، نام و نشانی خواهان و یا اقامه‌کننده دعوا، عنوانی که به موجب آن مطالبه خسارت و یا اقامه دعوا شده است، مشخصات زیاندیده، نام و نشانی شهود احتمالی، مبلغ مورد ادعا و هرگونه اطلاعات، مشخصات و نکات دیگر مربوط به موضوع را که بر آن وقوف دارد و هر نوع اسناد و مدارکی را که بیمه­ گر جهت بررسی موضوع و احراز مسئولیت خود به آن نیاز دارد به وی تسلیم و او را در تحقیقات و رسیدگی و دفاع کمک نماید.

۳- برای بازدید از کارگاه(مکان فعالیت) و انجام امور کارشناسی و تحقیقاتی و عنداللزوم بررسی اسناد و دفاتر، همکاری لازم را با بیمه‌گر به عمل آورد.

(ماده ۸ آیین‌نامه ۹۸ شورای عالی بیمه – شرایط عمومی بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان)

بازیافت خسارت (Loss recovery)

اصطلاح بازیافت خسارت هنگامی‌ مورد استفاده قرار می‌ گیرد که زیان‌ دیده برای جبران خسارت خود به شخص یا اشخاص مسئول حادثه مراجعه می‌ کند و به بیان دیگر، خسارت وارد به خود را بازیافت می‌ نماید. در صورت لزوم، دستگاه‌ های قضایی نیز با استناد به قوانین مسئولیت، برای دریافت حق زیان‌ دیده به او کمک می‌ کنند. بنابراین، بازیافت خسارت الزاماً ربطی به صدور بیمه‌ نامه و مداخله بیمه‌ گر ندارد؛ ولی از آنجا که بسیاری از اشخاص ، خسارت‌ های احتمالی وارد به خود را تحت پوشش بیمه‌ ای قرار می‌ دهند و می‌ توانند با استفاده از مزایای بیمه‌ ها، خسارت‌ ها را از بیمه‌ گران دریافت کنند، مراجعه زیان‌ دیده به‌ منظور بازیافت خسارت از شخص مسئول منتفی می‌ شود. زیرا وصول خسارت از دو مرجع، یعنی مسئول و بیمه‌ گر، خلاف اصول حقوقی و بیمه‌ ای است.

طبقه بندی مشاغل در بیمه مسئولیت پزشکان

بیمه مسئولیت پزشکان بر اساس طبقه بندی زیر به چهار گروه زیر تقسیم می‌شود:

طبقه یک : جراح و متخصص زنان و زایمان، جراحان عمومی، بیهوشی، ارتوپدی

طبقه دو: جراح و متخصصین قلب، مغز و اعصاب، چشم، ترکیبی، پلاستیک و ارولوژی

طبقه سه: جراح و متخصص فک و صورت، گوش و حلق و بینی، جراح دندان و لثه، پوست و اطفال

طبقه چهارم: متخصصین غیر جراح، پزشک عمومی، دندانپزشک، داروساز، رادیولوژی، میکروبیولوژی، آندوسکوپی

پوشش‌های بیمه عمر
  1. پوشش فوت عادی بیمه عمر (فوت به هر علت)
  2. پوشش فوت  بر اثر حادثه در بیمه عمر
  3. امراض خاص
  4. پوشش ازکارافتادگی بیمه عمر
  5. پوشش هزینه پزشکی در بیمه عمر
حق بیمه مسئولیت پزشکان چگونه محاسبه می‌شود

حق بیمه مسئولیت پزشکان بر اساس سه فاکتور زیر محاسبه می‌شود:

  1. نوع تخصص پزشک و حوزه کاری پزشک یا پیراپزشک
  2. سقف پوشش‌هایی که بیمه‌گذار انتخاب و خریداری می‌کند
  3. میزان تخفیفاتی که بیمه نامه مسئولیت پزشکان دارد
بازپرداخت اقساط بیمه گذار بعد فوت

در بیمه عمر مانده بدهکار، بیمه‌گر متعهد می‌شود که در صورت فوت وام گیرنده در هر زمان از دوره بازپرداخت وام، مابقی تعهدات وام وی را به بانک یا موسسه مالی مورد نظر بپردازد.

بیمه نامه مسئولیت مدنی نصب و نگهداری تابلوهای تبلیغاتی

این بیمه نامه در صورت احراز مسئولیت دارندگان تابلو در حادثه اتفاق افتاده، جبران خسارت می‌نماید.

مفهموم توتال ‌لاس در بیمه های باربری

از بین رفتن و تلف کلی محموله مورد بیمه در یک مرحله که در اثر غرق شناور، سقوط هواپیما و یا آتش سوزی وسیله حمل کالا به وجود آید.

دوره عملیات نصب در بیمه های مهندسی

مقدار زمانی است که طول میکشد تا اقلام و تجهیزات  مورد نصب در جای خود قرار گیرند و به عبارتی عملیات نصب به مرحله تحویل موقت برسد.

بدیهی است این مدت تحت عنوان مدت پیمان در پیمان درج می گردد.

پوشش دزدی با شکست حرز در بیمه آتش سوزی

بیمه سرقت از این لحاظ به سرقت با شکست حزر محدود شده است که هدف آن جبران زیان ناشی از سرقت هایی است که توسط سارقین کاملاً خارج از محل مورد بیمه و تقریباً بدون ارتباط نزدیک با بیمه گذار انجام میشوند.

شرایط پرداخت خسارت از سوی بیمه گر

– بیمه‌نامه در زمان وقوع خسارت معتبر بوده و منقضی نشده باشد.

– موضوع خسارت دیده همان باشد که در بیمه‌نامه قید شده است.

– خطر تحت پوشش بیمه‌نامه باشد.

– بیمه‌گذار اقدامات قابل قبولی برای کاهش خسارت به عمل آورده باشد.

-شرایط و تعهدات بیمه‌نامه برقرار باشد.

– اصل حد اعلای حسن نیت رعایت شده باشد.

– خسارات مشمول استثنائات بیمه‌نامه قابل پرداخت نیست.

– ارزش واقعی خسارت قابل قبول باشد.

اگر شرایط بالا برقرار نباشد، و یا بیمه‌گر بتواند تقلب را ثابت کند ادعای خسارت معتبر نیست.

اهمیت خرید بیمه های مسئولیت

با توجه به گستردگی محدوده تحت پوشش بیمه مسئولیت مدنی می توان گفت به نوعی کلیه اقشار جامعه اعم از کارفرمایان، پیمانکاران، مهندسین ناظر – طراح و محاسب، تولیدکنندگان، پزشکان و پیراپزشکان، کلیه مدیران (مدیران مراکز آموزشی، مدیران مجموعه های ورزشی، مدیران هتل های مسافرتی و مراکز اقامتی،‌ مدیران مهدهای کودک، مدیران شهربازی و…)،متصدیان حمل و نقل، شرکت های نصب کننده آسانسور و … به این بیمه نیاز دارند.

 این افراد می توانند با پرداخت مبلغی به عنوان حق بیمه در صورت وقوع حوادثی که منشاء آن اعمال غیرعمدی همچون بی احتیاطی، غفلت یا اشتباه شخص بطور مستقیم یا به دلیل نظارت بر امور واگذار شده به افراد دیگر باشد، از طریق خرید بیمه نامه، مسئولیت خود را به بیمه گر منتقل کنند تا خسارت وارده به افراد زیان دیده توسط بیمه گر پرداخت شود.

اولین خریدار بیمه در ایران

علی اکبر داور، وزیر مالیه در کابینه محمد علی فروغی( ۱۳۱۵-۱۳۱۲) و بنیانگذار دادگستری نوین، برای اولین بار برای منزل خود در تاریخ ۱۴ آبان ۱۳۱۴ بیمه آتش سوزی شرکت سهامی بیمه ایران خرید.

بر اساس ماده ۱۵ قانون بیمه شخص ثالث:

در موارد زیر بیمه گر مکلف است بدون هیچ شرط و اخذ تضمین، خسارت زیان دیده را پرداخت کند و پس از آن می تواند به قائم مقامی زیان دیده از طریق مراجع قانونی برای بازیافت تمام یا بخشی از وجوه پرداخت شده به شخصی که موجب خسارت شده است مراجعه کند:

  1. اثبات عمد مسبب در ایجاد حادثه نزد مراجع قضائی
  2. رانندگی در حالت مستی یا استعمال مواد مخدر یا روانگردان مؤثر در وقوع حادثه که به تأیید نیروی انتظامی یا پزشکی قانونی یا دادگاه رسیده باشد.
  3. در صورتی که راننده مسبب، فاقد گواهینامه رانندگی باشد یا گواهینامه او متناسب با نوع وسیله نقلیه نباشد.
  4. در صورتی که راننده مسبب، وسیله نقلیه را سرقت کرده یا از مسروقه بودن آن، آگاه باشد.
بیمه نامه مسئولیت مدنی دارندگان آسانسور در قبال استفاده کنندگان

امروزه آسانسورها در ساختمان های تجاری و مسکونی، جزء تاسیسات اساسی به شمار می روند.

 هرچند که تعمیر و نگهداری دوره ای آسانسورها از  طرف مالکین انجام می شود اما بروز حوادث ناشی از سهل انگاری در نگهداری آنها سبب ورود صدمات جانی به استفاده کنندگان از آسانسور می گردد.

 بیمه مسئولیت مدنی مالکین آسانسور غرامت فوت و  نقص عضو سرنشینان آسانسور را در صورت وقوع حوادث جبران می نماید.

موضوع این بیمه نامه، عبارت است از بیمه مسئولیت  مدنی بیمه گذار که براساس آن بیمه گر متعهد می گردد در ازاء انجام تعهدات و وظایف بیمه گذار در طول مدت بیمه نامه خسارات وارد به استفاده کنندگان را  درمقابل حوادث ناشی از آسانسور واقع در محدوده  مکانی مندرج در بیمه نامه را در صورت احـــراز مسئولیت بیمه گذار(توسط مراجع قضائی یا براساس نظر کارشناس بیمه گر)و با در نظر گرفتن شرایط و مقررات مندرج در این بیمه نامه جبران نماید.

بیمه نامه قابل تعدیل Adjustable Policy

برای بیمه اموالی که میران و یا ارزش آن در جریان مدت بیمه قابل تغییر است بیمه نامه براساس سرمایه متغیر صادر می شود. حق بیمه هر ماه براساس موجودی اعلام شده توسط بیمه گذار در برگه ای که اظهارنامه نام دارد محاسبه و دریافت می گردد.

هزینه های اداری Administrative cost

منظور هزینه های اداری بیمه گری است که بیمه گر علاوه بر پرداخت کارمزد متقبل می شود. حقوق پرداخت شده به مدیران ارشد و نیز هزینه های خدمات عمومی مانند حسابداری، امور قراردادها و … در ذیل این عنوان قرار می گیرند. عنوانی دیگر در زبان انگلیسی برای این واژه Administrative expense است.

شرکت مجاز Admitted company

شرکتهای بیمه برای فعالیت در هر رشته در بازار موردنظر باید از نهاد ناظر آن بازار مجوزهای لازم را دریافت نمایند. در برخی کشورها امکان فعالیت در رشته های اموال و اشخاص به صورت همزمان وجود ندارد.

پیش پرداخت حق بیمه Advance premium

در مواردی که حق بیمه کامل یا قطعی در ابتدای قرارداد به هر دلیل موجه، قابل تعیین نباشد، بیمه گزار به منظور شروع تعهدات بیمه نامه (اگر شروع تعهدات مشروط به پرداخت حق بیمه باشد)، حق بیمه ای به عنوان حق بیمه موقت یا پیش پرداخت می پردازد تا پس از مشخص شدن حق بیمه قطعی، ما به التفاوت آن تسویه گردد. این پیش پرداخت معمولا کمتر از حق بیمه قطعی است و در این حالت به صورت متعارف بیمه گزار مشمول دریافت تخفیف حق بیمه می گردد.

گزینش نامساعد Anti selection/Adverse selection

گزینش نامساعد زمانی رخ می دهد که یک بیمه گزار با ریسک بیشتر از میانگین قابل قبول شرکت بیمه سعی دارد با نرخ میانگین و یا کمتر برای خود بیمه نامه خریداری نماید. برای نمونه در بیمه های زندگی ممکن است متقاضی با آگاهی از وضعیت نامساعد سلامت خود درخواست خرید بیمه نامه نماید و چنانچه به هر دلیل بدون بررسی های لازم به عنوان بیمه شده پذیرفته شود در این حالت گزینش نامساعد رخ داده است.

نرخ اعلام شده Advising rate

نرخی که از سوی بیمه گر یا نماینده وی به بیمه گزار اعلام می گردد.

بیمه درمان

وظیفه و کارکرد بیمه، جبران خسارت در صورت وقوع حادثه و پذیرش ریسک بیمه‌گزار است. بیشترین ریسک و خسارتی که در زندگی می‌تواند آزاردهنده و بحرانی باشد خطراتی هستند که سلامتی انسان را تهدید می‌کنند. پس شاید بتوان مهم‌ترین بیمه‌ها را بیمه‌هایی دانست که به سلامتی و بیماری‌ها مرتبط هستند. بیمه درمان تکمیلی یکی از انواع بیمه اشخاص است که پوشش‌های زیادی برای انواع بیماری‌ها دارد و می‌تواند در مواقع بسیاری که بیماری‌هایی به سراغمان می‌آید و در کل به خدمات پزشکی نیاز داریم از این بیمه استفاده کنیم.

تخلفات حادثه ساز

حوادث رانندگی منجر به جرح یا فوت که به استناد گزارش کارشناس تصادفات راهنمایی و رانندگی یا پلیس راه، ‏علت اصلی وقوع تصادف یکی از تخلفات رانندگی حادثه ساز باشد، بیمه گر مکلف است خسارت زیان دیده را بدون هیچ شرط و اخذ تضمین پرداخت کند و پس از آن می تواند به شرح زیر برای بازیافت به مسبب حادثه مراجعه کند:

ـ در اولین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه شخص ثالث: معادل دو و نیم درصد (۲.۵%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

ب ـ در دومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز راننده مسبب در طول مدت بیمه شخص ثالث: معادل پنج درصد( ۵%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

پ ـ در سومین حادثه ناشی از تخلف حادثه ساز و حوادث بعد از آن در طول مدت بیمه شخص ثالث: معادل ده درصد( ۱۰%) از خسارت های بدنی و مالی پرداخت شده

تخلفات حادثه ساز

بیمه عمر؛ بیمه زندگی است، بیمه نامه‌ای که در طول چندین سال همراه بیمه گذار می‌باشد. هر فردی با هر سن و سال و شرایط اقتصادی که دارد می‌تواند بیمه نامه  عمر خریداری کند و از همه مزایای بیمه عمر استفاده نماید.

 بیمه نامه های عمر و سرمایه گذاری که هم اکنون از طرف همه شرکت های بیمه ارائه می‌شود آینده نگری و سرمایه گذاری بلند مدت است در کنار پوشش های برتر بیمه‌ای.

 برای خرید بیمه عمر هر قدر شما اطلاعات بیشتری درباره این بیمه نامه داشته باشید، می‌توانید بهترین بیمه عمر را خریداری نمایید.

عبارات مورد استفاده در بیمه عمر

بیمه‌گر: بیمه‌گر همان شرکت بیمه است که وارد قرارداد با متقاضی خرید بیمه می‌شود.

✔️بیمه‌گزار: بیمه‌گزار شخصی است (حقیقی یا حقوقی) که اقدام به خرید بیمه می‌کند و پرداخت اقساط و حق بیمه بر عهده او خواهد بود.

✔️بیمه‌شده: بیمه‌شده کسی است که در واقع مورد بیمه است. برای مثال درصورتی‌که پدر خانواده برای فرزندش بیمه عمر خریداری کند، بیمه‌گزار پدر خواهد بود و بیمه‌شده فرزند. در بیمه عمر، بیمه‌شده تحت پوشش بیمه است نه بیمه‌گزار.

✔️سرمایه عمر: سرمایه‌ای است که در صورت فوت بیمه‌شده به ذینفعان او پرداخت می‌شود.

✔️سرمایه حادثه: سرمایه‌ای است که در صورت فوت بیمه‌شده بر اثر حادثه به ذینفعان او پرداخت می‌شود.

✔️ذینفع: ذینفع کسی است که در صورت فوت بیمه‌شده، سرمایه بیمه عمر به او تعلق خواهد گرفت. برای مثال شخصی خودش را بیمه می‌کند. در این حالت بیمه‌گزار و بیمه‌شونده خود او خواهد بود. در صورتی‌که در بیمه‌نامه‌‌اش همسرش را به عنوان ذینفع خود ذکر کند بعد از فوت او سرمایه بیمه عمرش به همسر او تعلق خواهد گرفت.

✔️مدت قرارداد: مدت‌زمانی که بیمه‌گزار متعهد به پرداخت حق بیمه است و شرکت بیمه، بیمه‌شده را تحت پوشش‌های بیمه عمر قرار می‌دهد. در شرکت‌های مختلف برای مدت قرارداد حداقلی وجود دارد که شما خود آن را انتخاب می‌کنید.

✔️ضریب تشکیل سرمایه بیمه عمر: ضریبی است که بر حق بیمه ماهانه اعمال می‌شود و سرمایه عمر را تعیین می‌کند. شرکت‌های مختلف ضرایب تشکیل سرمایه متفاوتی را ارائه می‎دهند. برای مثال حق بیمه ماهانه ۲۰ هزار تومان است و ضریب تشکیل سرمایه ۳۰۰. سرمایه عمر فرد ۶ میلیون تومان خواهد بود.

✔️درصد افزایش سالانه حق بیمه: برای خنثی کردن اثر تورم بر سرمایه ذخیره شده در بیمه عمر و حفظ ارزش آن، سالانه درصدی به حق بیمه پرداختی اضافه می‌شود. بسته به شرکت بیمه می‌توانید ضرایب افزایش سالانه متفاوتی را انتخاب کنید.

No tags for this post.
×